Wyżywienie


Agroturystyka

Agroturystyka - zdrowa żywność

Własne wyroby


Nasze gospodarstwo agroturystyczne Gzinianka oferuje wypoczynek, a także tradycyjne produkty regionalne własnej produkcji, do których między innymi należą:
• tradycyjny chleb gziński na liściu chrzanu nagrodzony tytułem Smak Roku 2008 na Festiwalu Smaku w Grucznie.
• sery dojrzewające z własnej wędzarni nagrodzone wyróżnieniem Marki Lokalnej Zakola Dolnej Wisły 2013.
• powidła śliwkowe gotowane w garze kuprowym na ognisku przez 2 doby


Gospodarstwo Agroturystyczne Gzinianka uczestniczy w programie Szlak Tradycji i Smaku, który jest projektem realizowanym przez Fundację "Ziemia Gotyku" oraz LGD "Zakole Dolnej Wisły".

Szlak Tradycji i Smaku

Szlak Tradycji i Smaku to ciekawe miejsca, produkty tradycyjne, gospodarstwa agroturystyczne, zabytki przyrody i architektury oraz lokalne imprezy. Każdy z uczestników programu ma coś ciekawego do zaoferowania. Mapa - Szlak Tradycji i Smaku w wersji PDF

Agroturystyka - Sery - pasztety
- smalec z jabłkiem i cebulką doskonale przyprawiony czosnkiem i majerankiem
- szynki , wędliny i kiełbasy
- ogórki kiszone
- kompoty i dżemy w różnych smakach
- żurawina
- mleko, masło, twarogi, miód
- jajka z hodowli z wolnego wybiegu

Śniadania i obiady domowe przygotowywane są w 90% z własnych wyrobów.

U nas zawsze smacznie i zdrowo!




Agroturystyka - ser dojrzewający

Domowe posiłki
Menu do uzgodnienia.

Ceny około:
śniadanie 15zł, obiadokolacja (posiłek dwudaniowy) 25zł
Dzieci od 0-3 lat bezpłatnie, od 3-7 lat 50%